Dan Nederland

dan

crni pojas 10.DAN

Aiki Jujutsu

SAD

 

 

Poznat je kao “Ruke Groma” i “Kralj Lomljenja”. Sa visinom od 5’6 (oko 167cm) i tezinom od 300 funti mnogi ga nazivaju ”Bankarskim Trezorom”.

Bivsa zrtva Polio bolesti danas je nosioc crnog pojasa 10 Dan sto je najvisi nivo u borilackim vestinama i takodje je nosioc zvanja “Hanshi” ili Visi Majstor.

U Ginisovoj knjizi rekorda za 2004 godinu Dr. Netherland drzi dva razlicita rekorda i jos dva cekaju verifikaciju. U februaru 2003 godine polomio je 55 ploce izlivenog cementa cija tezina iznosi 3,014 funti. Ove blokove je polomio golim rukama u roku od 17.45 sekundi. U novembru 2003 godine polomio je 76 cigli golim rukama za 25 sekundi.

Dr. Netherland je izmedju ostalog smrskao 20 inci betona, pancer prsluk 3A otporan na metke koji ima celicnu plocu unutra. Lomio je kamenje, granitne ploce, stene, katance, lance, alat, kosulje za agrasivne zatvorenike i druge objekte koji je naizgled nemoguce polomiti. Prema recima Dr. Netherlanda nemoguce ne postoji i ne mogu su fraze koje upotrebljavaju oni koji nisu spremni da se posvete i istraju kroz sva iskusenja da bi postigli zeljene rezultate.

Dr. Netherland je bez dileme samom svojom fizickom konstrukcijom jedan od najmocnijih predstavnika borilackih vestina svih vremena. Aktivno trenira borilacke vestine vec 50 godina.

Veteran je u policijskoj sluzbi gde je radio u policijskim patrolama, kao policijski kapetan, kao komandant i trener specijalnih jedinica za primenu oruzja i taktike, poducavao prezivljavanje policajca na ulici, hapsenje sa i bez oruzja, odbrana od jednog i vise napadaca.     

Priznat je kao 10 Dan od strane Evropskog saveza Daito-ryu Aiki Bujutsu; kao professor nauka borilackih vestina od strane Evropskog samurai Dju Djitsu/Aiki Saveza, kao 10 Dan/Soke od strane Svetske Dju Djitsu/Aiki Bujutsu federacije. Dr. Netherland nije sledbenik borilacki vestina u modernom smislu vec prati mnogo stariji i drevni put ratnika.

 
Dan Dan


© Copyright 2008 by WCRA | Design by Ti Computers