Russell McCartney

Russell

crni pojas 10.DAN

Ishi Yama Ryu i Peak Performance Sword Systems

SAD

 

 

30 godina iskustva u borilackim vestinama.
Osnivac i glavni instructor-IYR i Sistem vrhunskog baratnja macem. Takodje, 20 godina predaje trgovinu, menadzment i marketing. Pet puta indukovan za borilack vestine u Kuci slavnih, ucitelj i 3 puta izabran za osnivaca godine, clan IMAC Saveta Velemajstora i glavni savetnik u oblasti macevanja.
Predsednik Federacije mecevalaca u S.A.D.
Izabran je za najboljeg ucitelja na zapadu na godisnjoj konferenciji ucitelja sa zapadne obale.
Zauzeo je drugo mesto na svetskom “Cut Off” takmicenju 1998 god. u Seulu, Koreji.

Pisac za casopis “Black Belt” (Crni pojas)-rubrika “Cutting Edge” (ostra ivica).
Pojavio se u izdanju casopisa “Life” u vezi rekorda u Ginisovoj knjizi, trenutno drzi rekord bez izazivaca Ginisov svetski sampion u „Target Test Cutting in the Swordsmanship Division“ (Sečenje meta mačem).

U proteklih sedam godina dobio je mnoga medjunarodna priznanja na takmicenjima u macevanju i to ne samo u S.A.D. vec i u Japanu i Koreji. Kao jedan od prvih Amerikanaca koji je zvanicno vodio turnire u macevanju, 2000 godine je postao osnivac i predsednik Federacije macevalaca S.A.D., koje jedino nadlezno telo u svetu na turnirima macevanja bez specificiranja stila.

U aprilu 2000 godine oborio je postojeci record u sečenju meta mačem.
Taj rekord je jos uvek ne oboren gde je Russell postigao neverovatnih 1,181 uzastopnih sečenja iz osnove izvodjenja kata bez ijednog promasaja. Ovaj rekord je priznat od strane Ginisove knjige svetskih rekorda i u toku godine bi trebalo da bude uvrscen u Ginisov objekat u Memfisu, Tenesi kao deo izlozbenih eksponata u oblasti borilackih vestina.  

Zapoceo je posebne casove za postojece instruktore borilackih vestina koji zele da nauce specificnu metodologiju koju je od razvio za ucenje i treniranje macevanja. Ovlaceno treniranje instruktora predstavlja znacaj njegove sampionske titule na svetskom nivou.

Njegov program obuhvata kljucne principe ove tehnike poznate kao Ishi Yama Ryu Battojutsu, najvisi stepen macevanja i #1 najuspesnija tehnika macevanja koja postoji danas u svetu. Njegova prva knjiga  “Dynamic Battojutsu, The Re-discovery of Dynamic Swordsmanship Where Tradition and Innovation Meet” (Dinamicni Battojutsu, ponovno otkrice dinamicnog macevanja gde se tradicija i inovacija sastaju), ce biti izdata kasnije u toku godine.

 

 
Russell McCartney Russell McCartney Russell McCartney
Russell McCartney Russell McCartney
Russell McCartney Russell McCartney Russell McCartney


© Copyright 2008 by WCRA | Design by Ti Computers